FUP u Hercegovini hapsi opasnog kriminalca Sadu Đuguma

U toku je velika akcija Federalne uprave policije na području Hercegovine. Kako saznaje Avaz na meti pripadnika FUP-a je Sado Đugum, opasni kriminac koji je itekako poznat organima gonjenja.

Akcija se odnosi na krivična djela organiziranog kriminala.

U akciji kodnog naziva „Impact“ istražitelji Federalne uprave policije lišili su slobode na području Mostara grupu Sade Đuguma 2020. godine.

Sado Đugum odavno puni stupce crne kronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pripadnici policije Zapadnohercegovačke županije lišili su slobode Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum u aprilu 2019. godine zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je lišen slobode nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom promatranjem. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“.

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79