Izmišljene izjave: Kandidat SDA nije obećao zabranu kritike Bakira Izetbegovića

Faruk Hodžić politikom se bavi zadnji desetak godina. Ovaj Travničanin, uposlenik je Kantonalne bolnice Zenica i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću grada Zenice. Od 2017. godine član je SDA, dok je ranije kao kandidat DF-a izabran za skupštinskog zastupnika u Zeničko-dobojskom kantonu. U prvobitnom tekstu našeg portala objavljen je naslov pod imenom “Gaf kandidata SDA u Zenici, na predizbornom skupu izjavio: ,,Poslije 2. oktobra nećemo dozvoliti da o Izetbegoviću se objavljuje negativno”.

Citat iz naslova odnosi se na obraćanje Faruka Hodžića na jednom predizbornom skupu. Ipak, u članku je objavljen citat koji ne odgovara naslovu, te su kolege sa našeg portala napravite grešku zbog koje se izvinjavamo našim čitateljima.

Također smo napisali da je Hodžić je i na izborima 2022. godine kandidat SDA za Skupštinu Ze-do kantona što nije tačno jer je Faruk Hodžić kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na predstojećim Opštim izborima.

Hodžić je na jednom od predizbornih skupova vrlo emotivno govorio o predsjedniku svoje stranke i tom prilikom dao izjave kakve su slika i prilika totalitarnih režima u kojima ne postoje medijske slobode, piše Crna Hronika.

On se obratio predizbornom skupu koji je SDA organizovala 5. septembra na tvrđavi Vranduk kod Zenice. Snimak, koji je objavljen u većini analiziranih članaka, prvobitno je podijeljen dva dana kasnije na Hodžićovoj zvaničnoj Facebook stranici i na stranici SDA Zenica. U obraćanju je rekao:

Proteklih mjeseci, pa i godina, siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana. Ne možete upaliti televizor, radio ili nešto da ne čujete nešto loše o ovoj prelijepoj zemlji, a pogotovo da ne čujete nešto loše o ljudima koji stoje na čelu Stranke demokratske akcije. Ja vam obećavam da ćemo to poslije 2. oktobra promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, gospodinu Bakiru Izetbegoviću, za kojeg slobodno nakon već prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

Hodžić je reagovao na ovakve tvrdnje, oglasivši se na svojoj Facebook stranici 15. septembra 2022. godine. Ovu objavu je u formi demantija objavilo nekoliko medija.

U svojoj izjavi na početku predizborne kampanje na tvrđavi Vranduk kod Zenice jasno sam rekao da ćemo neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti. Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju “plačenicima, poslušnicima i slično”, a na nekim medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka.

Tvrdnje da je SDA kandidat Faruk Hodžić rekao da će biti zabranjeno, da se neće smjeti ili neće moći negativno pisati ili govoriti o Bakiru Izetbegoviću poslije izbora je dezinformacija zbog koje se kolektiv našeg portala izvinjava čitateljima.

Tvrdnja da je Hodžić kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona je netačna jer kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79