Garda Panteri: “Ako dođe do toga da Naser Orić opet dođe na Drinu, da ćemo doći i mi!

Predsjednik predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” Petar Cvijetinović oglasio se o izjavama Nasera Orića na obilježavanju 28. godišnjicu proboja na slobodnu teritoriju u Nezuku na području Općine Sapna.

“Ja kao predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” predstavnik jedne jedinice koja je 1993. godine u toku borbe u Bratuncu nanijela Orićevim snagama možda i najteže gubitke u proteklom ratu.

To je potez očajnika a reći ću i zašto. Naser Orić je nakon borbi koje su se desile 1993. godine kada smo ih zaustavili bukvalno na ulazu u Bratunac, kada smo počeli da vraćamo srpska sela, kada smo zaustavili njihov pohod na nebranjena srpska sela oko Bratunca počeo je da se povlači i na nakon toga je pobjegao.

Ja mislim da sa vojničkog aspekta on nije nikakav komadant, nikakav borac i nikakav heroj iz razloga zato što je ostavio svoju vojsku, ostavio svoj narod izgubio teritorij i sada njegove ratnohuškaške izjave ja mislim da samo koriste njemu da bi povratio neki poljuljani položaj i rejting kog bošnjačke populacije iz Srebrenice – – izjavio je predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” Petar Cvijetinović

(VIDEO) Branimir Kojić tvrdi da Naser Orić ponovo prijeti

On je jedan slabić koji se iživljavao nad slabijim od sebe, nad slabijom vojskom RS-a koja je tada bila u okolini Bratunca. Kada su došle vojne snage 1993. godine on je počeo da ciči po Bratuncu i Srebrenici da kaže da su došli zločinci ovako i onako. Nakon tih pritiska koje su garda Panteri i jedinica Drinskog korpusa počele, onda je tada napustio Srebrenicu pod plaškom neke smjene komande i tako se spasio a ostavio je svoj narod, teritoriju i vojsku.

Rezultat njegovog komandovanja je Srebrenica u Republici Srpskoj to je jasno ko dan kakav je komadant i kakav je to borac.

U najmanju ruku mi nismo za rat, ali moramo da kažemo da mi ako dođe do toga da Naser Orić opet dođe na Drinu, da ćemo doći i mi! – izjavio je predsjednik Udruženja veterana garda “Panteri” Petar Cvijetinović

Podsjećamo Naser Orić je izjavio sljedeću rečenicu na obilježavanju 28. godišnjicu proboja na slobodnu teritoriju u Nezuku na području Općine Sapna.

I da vam ja nešto kažem, na Drini je sve počelo, na Drini će se završiti. Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo. I ove bitke do sada, uvijek smo pobijeđivali i uvijek ćemo pobijeđivati” – rekao je Naser Orić

 

 

Post by @crnahronikabih
View on Threads

 

(VIDEO) Naser Orić: “Na Drini je sve počelo, na Drini će sve završiti”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79