Gavrankapetanović zatvorio mesdžid da bi otvorio krojačnicu u Općoj bolnici

Gavrankapetanović zatvorio mesdžid da bi otvorio krojačnicu u Općoj bolnici


U nastavku donosimo Vam nevjerovatnu priču koja je za rubriku vjerovali ili ne?

Naime, 18.03.2024. godine na svojoj zvaničnoj web stranici, Opća bolnica se pohvalila, kako je razumijevanjem menadžmenta na čelu sa direktorom Ismetom Garankapetanovićem, krojačnica bolnice iz suterena preseljena u adekvatan prostor piše Crna-Hronika.

Također, iz Opće bolnice nisu propustili ni ovu priliku da pohvale veličinu i ljudskost svog direktora Ismeta Gavrankapetanovića, koji je u svom burnom rasporedu ipak pronašao vremena da iznenadi svoje uposlenice koje su mu se iskreno zahvalile za brigu i pažnju koju pokazuje prema svojim uposlenicima.

Na prvo čitanje gest vrijedan pažnje, čak i gest koji se uklapa u mit o Ismetu, heroju, humanisti, spasiocu, koji i pored pregršta dnevnih obaveza (što u privatnoj ordinaciji, što u bolnici, što na fakultetu, što ko zna gdje više), uvijek nađe vremena i za običnu raju i za svakog uposlenika.

Jer veličina nekoga ogleda se u tome kako tretira i kako se ophodi prema najranjivijim, zar ne?

Međutim, ono što je manadžment propustio u hvalospjevu svom direktoru, je informacija da je odlukom istog, zatvoren mesdžid da bi se otvorila krojačnica. Naime, u okviru Opće bolnice za vrijeme mandata prethodnog menadžmenta, za potrebe uposlenika i pacijenata na liječenju otvoren je mesdžid, kako bi isti mogli obaviti svoje vjerske potrebe ili se jednostavno mogli u najtežim trenutcima u privatnosti pomoliti ili doviti.

Mesdžid je na tom principu i funkcionisao sve do 18.03.2024. godine, kada ga je nedovoljno opjevani humanista i menadžer Ismet Gavrankapetanović zatvorio i prenamjenio u krojačnicu.

Ono što je posebno poražavajuće u ovome jeste činjenica da je mesdžid zatvoren sedmi dan najsvetijeg muslimanskog mjeseca, mjeseca Ramazana. Sve ovo je i pomalo ironično, jer nasljednik Mladih muslimana, u najsvetijem mjesecu, mjesecu Ramazanu, zatvara islamsku bogomolju.

Iz kojeg razloga je sve ovo urađeno i zašto je baš ovaj prostor odabran za prenamjenu u bolnici koja svako malo raspisuje poziv za izdavanje viška prostora, te da li je po srijedi loše menadžerisanje i nedostatak vizije Ismeta Gavrankapetanovića ili nešto drugo, ostavljamo vama, našim vjernim čitaocima, na dispoziciju.

Gavrankapetanović 2023. godine svećano otvorio prostorije ambulante koje se danas ne koriste?!



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija