Gorica Dodik o maturantima medrese u Banjaluci: Ovo nikada nećete vidjeti u Sarajevu

Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS Milorada Dodika, prokomentarisala je jučerašnji defile maturanata banjalučke medrese kroz centar ovog grada.

Ona ističe kako je jučerašnji defile dokaz da je “sve ono što pričate o RS velika laž” uz konstataciju da se “ovakve slike iz Sarajeva nikada neće vidjeti”.

“Drage komšije ovo je dokaz da je sve ono što pričate o Republici Srpskoj jedna velika laž, ovde niko ne krije svoju vjersku i nacionalnu pripadnost i svi su dobrodošli. Za razliku od Sarajeva, odakle ovakve slike nikada vidjeti nećemo. Maturantima neka je sa srećom!”, napisala je Dodik.

Podsjetimo, Banjalučka medresa “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” je ispratila prvu generaciju maturanata koji su svečanim defileom obilježili završetak svog srednjoškolskog školovanja.

Maturanti su prošetali banjalučkim ulicama od Ferhadije džamije do Banskog dvora.

Medresa u Banjaluci počela je s radom 2020. godine i to nakon 80 godina pauze kada je zatvorena tokom Drugog svjetskog rata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79