Grad Livno subvencionira kupovinu prve nekretnine za mlade obitelji i samohrane roditelje

Gradonačelnik Livna objavio je javni poziv za subvencioniranje stjecanja prve stambene nekretnine za mlade obitelji i samohrane roditelje na području Livna za 2023. godinu.

Prema objavljenom pozivu, pod stjecanjem prve stambene nekretnine podrazumijeva se kupnja stana ili kuće te gradnja kuće.

Grad Livno će sufinancirati stjecanje prve stambene nekretnine u iznosu do najviše 100 KM po kvadratnom metru, a subvencionirat će se najviše 65 kvadratnih metara stambene površine.

Time maksimalni iznos subvencije po korisniku može iznositi do 6.500 KM.

“Pod kupnjom stana ili kuće podrazumijeva se kupnja u slučaju da prodavatelj nije u srodstvu s podnositeljem zahtjeva niti s drugim supružnikom u ravnoj liniji, zaključno s trećim stupnjem srodstva u pobočnoj liniji. Gradnja kuće definira se kao izgradnja kuće od temelja do krova”, navodi se u obavijesti.

Rok za podnošenje prijava je dvadeset dana od objave javnog poziva na oglasnoj ploči Grada Livna, zaključno s 18. junom 2024. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79