Grad Zagreb bez najave ukinuo novčanu pomoć djetetu s autizmom, ali i drugim osobama s invaliditetom

Udruežnje Sjena Suzana Rešetar uputila je upozorenje putem Facebooka, ističući da je Grad Zagreb bez najave ukinuo novčanu pomoć njenom sinu, djetetu s autizmom, kao i drugim osobama s invaliditetom.

Grad Zagreb je do sada isplaćivao iznos od 50 ili 23 eura osobama s invaliditetom, ovisno o vrsti podrške koju su primale. Međutim, stupanjem na snagu Zakona o inkluzivnom dodatku 1. janura ove godine, dosadašnja prava su objedinjena u inkluzivni dodatak, što je rezultiralo značajnim povećanjem financijske podrške za osobe s invaliditetom. Primjer, sin Suzane Rešetar sada prima 730 eura umjesto prethodnih 230 eura osobne invalidnine.

Uprkos najavi da će Grad Zagreb uskladiti isplate s novim zakonskim odredbama, mnogi korisnici su se suočili s obustavom pomoći bez prethodne najave ili obavijesti.

Grad Zagreb je istaknuo da će nastaviti s isplatom pomoći korisnicima doplatka za pomoć i njegu te osobne invalidnine, ali se postavlja pitanje zašto je došlo do obustave isplata pojedinim korisnicima.

Nadalje, naglašeno je da je nužno uskladiti se s novim obuhvatima i razredima prema novim zakonskim odredbama.

Suzana Rešetar ističe za Index.hr da će djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom ostati bez novčane pomoći Grada Zagreba jer se gradska uprava nije s voljom i na vrijeme prilagodila Zakonu o inkluzivnom dodatku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79