Građani Bosanskog Grahova blokirali puteve zbog istovarenog otpada iz Italije: Tri šlepera istovarena u samom centru grada

Stanovnici Bosanskog Grahova blokirali su danas putne pravce prema Drvaru, Livnu i graničnom prelazu Strmica ka Hrvatskoj u znak protesta što je u centar grada istovaren reciklažni otpad iz Italije, javlja Srna.

– Hitno zahtijevam da se otpad izmjesti iz Bosanskog Grahova. U pitanju je tekstilni otpad, zbog čega postoji sumnja da se u otpadu nalaze i zaštitne maske, rekao je načelnik opštine Grahovo Milorad Gligić.

Prema njegovim riječima, tri šlepera otpada koji je stigao iz Italije istovareno je u bivšu fabriku obuće “Borac” u samom centru grada.

– Neutvrđena količina otpada nalazi se i na lokalnoj deponiji Korita, rekao je Gligić.

On je pozvao ministra ekologije i turizma Federacije BiH Editu Đapo da se oglasi ovim povodom, navodeći da je ona potpisala odobrenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79