Građani Buća Potoka organizuju akciju “Uhvati lopova slomij mu noge pa onda zovi policiju”

U posljednjih sedam dana, naselje Buća Potok, tačnije stanovnici zgrade Tibra, suočili su se s nizom pljački koje, kako vjeruju, izvodi ista osoba.

Lopov je ciljano krao bicikle i otuđivao obuću ispred stanova, izazivajući frustraciju i osjećaj nemoći kod građana. Uprkos višestrukim prijavama policiji, mještani su odlučili preuzeti inicijativu kako bi zaštitili svoju imovinu.

Stanovnici zgrade Tibra su, stoga, pokrenuli akciju pod nazivom “Uhvati lopova slomij mu noge pa onda zovi policiju”, jasno dajući do znanja svoje nezadovoljstvo dosadašnjom policijskom reakcijom.

Oglasili su se obavještenjima postavljenim po cijelom naselju, upućujući poziv za zajedničko djelovanje.

Unutar poruka koje su postavili, stanari ističu da su svjesni izazova s kojima se suočava policija, ali izražavaju svoju odlučnost da zaštite svoje zajednice. Akciju smatraju nužnom kako bi poslali snažnu poruku potencijalnim kriminalcima, ukazujući da građani nisu bespomoćni i spremni su zaštiti svoje domove.

“Za njega je najbolje da se sam preda policiji prije nego ga građani uhvate”, poručuju stanovnici Buća Potoka, naglašavajući da ova akcija neka bude lekcija svima koji bi pokušali oduzeti tuđu imovinu. Ukoliko se akcija pokaže uspješnom, stanari se nadaju da će doprinijeti stvaranju ozračja odvraćanja od kriminalnih aktivnosti u njihovom naselju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79