Građani Hadžića godinama nemaju pitku vodu, i umjesto da im političari riješe problem – oni im podigli cijenu

Građani Hadžića godinama nemaju pitku vodu, i umjesto da im političari riješe problem – oni im podigli cijenu


Nažalost, sve češće obavještavaju građane kako voda nije za piće zbog zamućenja uzrokovanih kišama, građevinskim radovima i sl. – piše Crna-Hronika Građani su često u dilemi da li da koriste vodu iz česmi ili da kupuju.

U ljetnim mjesecima je vrlo teško ne posegnuti za čašom hladne vode iz česme, što je veliki broj Hadžićana nedavno i platio zdravljem.

Piše Admir Mujanović

U Hadžićima je loši vodosnadbijevanje,ispravnost pitke vode jako je upitna.
Iz godine u godinu sve lošije stanje.

-Opozicija u Ooćinskom Vijeću Hadžici, tražila tematsku sjednicu kako bi se rješavali problemi vodosnadbijevanja i ispravnosti pitke vode. SDA-ovci i njihova tri podanika, umjesto rješavanja problema u vodosnadbijevanju i ispravnosti pitkom vodom, zavukli ruke građanima u džepove i poskupili vodu.

Stanovnici Hadžića se otrovali vodom: Analiza potvrdila prisustvo fekalija

Godinama građani opštine Hadžići imaju probleme sa vodom, “kada kiša pada voda se muti ,kada sunce grije imamo redukcije”. Bolje stanje je bilo prije 10 godina nego što je danas a načelnik opštine i klub SDA Hadžići tvde da su u Komunalac doo. Hadžići za 15 godina uložili preko 21.000.000,00KM.

GDJE SU PARE? Ako je toliko ulaženo a vidosnadbijevanje sve lošije, sve manje pitke vode, logično je pitanje. Gdje su pare?

Na tematskoj sjednici došli su predstavnici iz dva ministarstva Kantona Sarajevo. Stručnjaci su došli kako bi pomogli u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema.

Bojim se da su i predstavnici ministarstava shvatili da SDA-ovcima, njihovim 3 podanika i načelniku, nije bilo primarno da se riješe problema vodosnadbijevanj nego da se poskupe voda.

Opozicija je ponudila niz zaključaka koji mogu riješiti većinu problema u ovoj oblasti.
Pozicija je većinu zaključaka odbila koje je predložila opozicija. Jedan od zaključaka je bio vrlo jasan i to je jedini put da se povuki pare iz budžeta Kantona Sarajevo za vodosnadijevanje.

Predložili sno da se naprave plan i strategija u rješavanju vodosnadnijevanja i ispravnosti pitke vode,izrade projekti i aplicira za sredstva u nadležna ministarstva Kantona Sarajevo.

Adi Kalem je sugerisao svojim vijećnicima da ne podrže ovaj zaključak. On treba snositi odgovornost za buduće probleme u vodosnadbijevanju zajedno sa načelnikom opštine Hadžići, Hamdom Ejubovićem.

Ovaj zaključak je bio jedino rješenje za rješavanje problema vodosnadbijevanja,to su mi potvrdili i ljudi iz dva minstarstav koji su bili prisutni na sjednici Općinskog Vijeća.

Kalem je ovim potezom produbio probleme vodosnadijevanja na području opštine Hadzici.
Vijećnici nisu trebali da prihvate sugestiju Adi Kalema i budu protiv ili suzdržani. Dužnost vijećnia je bila da glasaju ZA, kako bi se riješili ovi problemi a građani imali pitku vodu i uredno vodosnadbijevanje.

Pozicija pored toga što nema ideje kako riješiti ovaj problem,oni su odbili ponuđeno rješenje opozicije da se ovi problemi riješe. U Komunalcu ima puno stranačkih “uhljeba” a SDA Hadžići je poskupila vodu kako bi zadržali “uhljebe” jer su to sigurni glasači na izborima.

Na kraju sve plate građani.

Važno je napomenuti da opština Hadžici nije dostavila projekte ministarstvima kako bi povukla novac,od ukupno 800.000,00KM opština Hadžići je povukla 24% sredstava,samo zbog toga što nemaju izrađenih projekata. Konstatovano je na sjednici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija