“Građani su ogradama izašli u cestu i sad očekuju da to neko očisti, nema tog stroja”

“Građani su ogradama izašli u cestu i sad očekuju da to neko očisti, nema tog stroja”


Snijeg koji od subote pada u općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona je znatno otežao normalno odvijanje saobraćaja, a pored ostalog dolazilo je do prekida snabdijevanja električnom energijom. Zbog loših vremenskih uslova zatvoren je bio i Granični prijelaz Izačić, piše Federalna.

U Bihaću visina snijega je dosegla skoro 40 centimetara. Saobraćaj se odvija lakše nego jučer, a otklonjeni su i kvarovi na elektromrežama. Iako su raspoložive zimske službe na terenu, građani kažu da radom službi nisu zadovoljni i smatraju da ih je snijeg „opet iznenadio“.

Mještani Vikića kod Bihaća prethodnu noć nisu imali ni struju, ni vodu.

U Javnom komunalnom preduzeću Komrad, kao i gradskom Zavodu prostornog uređenja kažu da je stanje zadovoljavajuće. Direktori ovih ustanova kažu da čišćenje snijega dodatno otežavaju vozila koja su parkirana uz trotoare.

„A da ne govorimo o uskim progonima, gdje su ljudi ogradama izišli u cestu i sad očekuju da to neko očisti – nema tog stroja koji može proći kroz ulicu od metar i 80“, poručuje Ademir Toromanović, direktor Zavoda za prostorno uređenje.

Direktor JKP Komrad Mehura Selimović ističe kako je sedam voznih jedinica raspoređeno u šest zona, a jedno vozilo je u rezervi – tri vozila su za trotoare i pješačke staze: „Preduzeli sve mjere i mislim da smo jedan nezgodan snijeg dočekali i amortizirali“.

Zbog obilnih padavina tokom protekle noći nije se moglo ni u susjednu Hrvatsku. GP Izačić bio je zatvoren sinoć od 21 sat pa do 9 sati ujutro za sva vozila. Mjera zabrane vrijedi i danas, ali se odnosi samo na autobuse i teretna vozila teža od 3,5 tone.

Nove obilne padavine su najavljene i za naredne dane, stoga se građani pozivaju da ne idu na put ukoliko to zaista ne moraju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija