Foto: Klix
Gradonačelniku Zavidovića Hašimu Mujanoviću smetaju lokalni internet portali

Gradonačelniku Zavidovića Hašimu Mujanoviću smetaju lokalni internet portali


Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića, oglasio se saopštenjem pod nazivom Sabotaže, medijski spinovi i neobjektivnost lokalnih internet portala.

Mujanović kritikuje lokalne portale koji iznose negativne stvari iz Zavidovića, a i sam priznaje da ih ima.

-Lokalni internet portali prate medijske istupe političara u kampanji te prenose samo negativne stvari, kojih svakako ima kao i u drugim sredinama a koje nastojimo otklanjati u kontinuitetu, a pri tome se ne pridaje značaj realizaciji bitnih projekata za svakog građanina Zavidovića kao i kulturnim i sportskim manifestacijama koje se održavaju u Zavidovićima (u zadnjih nekoliko dana „Olimpijski dan“, boravak A reprezentacije BiH u rukometu u Zavidovićima, i dr.). – ističe Mujanović.

Gradonačelnik Zavidovića svom bratu izdao općinski parking za 83,33 KM mjesečno

Osim kritika, glavnog krivca zbog čega investitori uveliko zaobilaze Zavidoviće, Mujanović ne pokušava pronaći u sebi i kod najbližih saradnika, nego krivicu prebacuje lokalnim portalima.

-Neobjektivnim izvještavanjem, medijskim spinovima i preuveličavanjima lokalni internet portali nanose štetu Gradu Zavidovići i građanima Zavidovića kroz stvaranje utiska u javnosti da ovo nije dobra sredina za život kao i poruka eventualnim investitorima da Zavidovići nisu pogodno mjesto za investiranje. Istovremeno se na internet portalima neće naći vijest da u saradnji s višim nivoima vlasti se vrši uređenje postojećih industrijskih zona niti će se se naći demanti Gradonačelnika na iznesene neistine od strane pojedinaca.- navodi on.

Krivicu zbog semafora i ulične rasvjete koji sedmicama ne rade, Mujanović prebacuje na druge, navodeći da ga vješto sabotiraju.

– Prema objašnjenju uposlenika Gradske uprave zaduženog za praćenje ispravnosti i funkcionalnosti gradske rasvjete iste kvarove nije moguće otkloniti. Otkud odjednom da kvarovi koji su se do skoro rješavali u veoma kratkom vremenskom roku sada iste nije moguće otkloniti? – navodi on.

Dok u susjednim općinama i gradovima stižu milionske investicije, otvaraju se stotine radnih mjesta, gradonačelniku Mujanoviću je velika vijest da je u Zavidovićima proslavljen ”Olimpijski dan”.

Pisali su lokalni portali, a i mnogi mediji van Zavidovića o njegovim najavljenim megalomanskim projektima, a navest ćemo samo neke od njih:

Lokalni portali, a i oni van Zavidovića bili su zajedno podrška Mujanoviću kada je najavljivao hiljadu radnih mjesta, dizanje Krivaje iz pepela, proizvodnju nekoliko hiljada traktora godišnje. Godinama nakon pisanja medija, nijedan navedeni projekat nije ugledao svjetlo dana. Vjerovatno će i za to krivicu snositi lokalni portali.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija