Gradska uprava Sarajeva prodaje četiri auta, među njima i vozilo staro više od 15 godina

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na posljednjoj sjednici usvojilo je Prijedlog odluke o pokretanju postupka prodaje službenih putničkih vozila u vlasništvu Grada Sarajeva.

Radi se o automobilu “volkswagen passat”, starom tek četiri godine, a koji je gradonačelnica Benjamina Karić obećala prodati još početkom svog mandata.

Osim “passata”, Gradska uprava prodat će još tri automobila, a radi se o vozilima marke “škoda octavia” proizvedenim 2005, 2007. i 2009. godine.

Postupak prodaje vozila vršit će se putem javne licitacije.

Gradska uprava će tako prodati četiri od sedam automobila koje posjeduje u svom voznom parku.

– Razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u činjenici da Grad Sarajevo raspolaže sa sedam službenih putničkih motornih vozila koja su u voznom stanju, a koja nisu adekvatno i dovoljno iskorištena, te je s tim u vezi potrebno provesti proceduru i izvršiti prodaju službenih motornih vozila, čijom će se prodajom ostvariti određeni priliv sredstava u budžet Grada Sarajeva – navodi se u odluci Gradskog vijeća.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79