Granična policija BiH potpisnica zajedničke izjave o saradnji u borbi protiv krijumčarenja migranata

Granična policija BiH potpisnica zajedničke izjave o saradnji u borbi protiv krijumčarenja migranata


Načelnik Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH Adnan Kosovac, po ovlaštenju direktora Granične policije BiH Mirka Kuprešakovića, potpisao je danas u Rimu Zajedničku izjavu o saradnji u borbi protiv krijumčarenja migranata sa predstavnicima ostalih zemalja Zapadnog Balkana i nekoliko zemalja Evropske unije, među kojima su Italija, Austrija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija, Poljska, Grčka i Slovačka.

Cilj ove Zajedničke izjave je razvoj i unapređenje saradnje u oblasti borbe protiv krijumčarenja migranata kroz uspostavljanje principa saradnje u okviru Udarne grupe za Zapadni Balkan i strukture 24/7 uključujući i mehanizam za brzi odgovor.

Potpisivanje Zajedničke izjave je realizovano u okviru EMPACT Operativnog akcionog plana 8.1 ’’Operativna grupa Zapadni Balkan’’.

Učesnici konferencije su rukovodioci agencija za sprovođenje zakona iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Poljske, Švicarske, Srbije, Slovenije, Slovačke i Velike Britanije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija