Foto: Crna hronika-Čitatelj
Grmljavinsko nevrijeme pogodilo Sarajevo: Grom oborio stablo

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo Sarajevo: Grom oborio stablo


U nedjelju, 2. juna, oko 19:15 sati, Sarajevo je pogodilo grmljavinsko nevrijeme koje je najavljeno u jutarnjoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). Meteorolozi su predvidjeli postepeno naoblačenje tokom popodnevnih sati, uz mogućnost kiše i lokalnih pljuskova krajem dana i tokom noći.

“Dnevna temperatura će biti oko 26°C,” saopštili su iz FHMZ.

Detaljna prognoza je također objavljena na stranici BHMeteo u 17:45 sati, upozoravajući na padavine koje su već zahvatile Krajinu, jugozapadnu Bosnu i Hercegovinu, te su se kretale prema sjeveru i sjeveroistoku piše RadioSarajevo.

“Padavine u ovim trenucima zahvataju sve više područje Krajine, jugozapadne Bosne i ulaze na prostor Hercegovine. U narednim satima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom napreduju dalje ka sjeveru i sjeveroistoku zahvatajući do večeras veći dio zemlje,” stoji u objavi BHMeteo.

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne i Hercegovine očekivali su se lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom.

U ponedjeljak, 3. juna, prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi praćeni jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. U drugom dijelu dana padavine će postepeno prestajati uz djelimično razvedravanje. Jutarnje temperature zraka biće između 12 i 18°C, a dnevne između 18 i 24°C, na jugu do 26°C.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine će prestati, a razvedravanje se očekuje krajem dana. Jutarnja temperatura će biti oko 14°C, a dnevna oko 23°C.

U utorak, 4. juna, u Bosni će biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, dok će veći dio Hercegovine biti pretežno sunčan. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature zraka biće između 12 i 18°C, na jugu i sjeveru do 20°C, a dnevne između 20 i 26°C, na jugu do 28°C.

U srijedu, 5. juna, prognozira se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima može biti magle po kotlinama Bosne. Sredinom dana ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne moguć je slab lokalni pljusak. Jutarnje temperature biće između 14 i 20°C, a dnevne između 22 i 28°C, na jugu do 30°C.

U četvrtak, 6. juna, prognozira se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature zraka biće između 16 i 22°C, a dnevne između 24 i 30°C, na jugu do 32°C, navodi se u prognozi FHMZ-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija