Regija BiH Hadžikadić o imenovanju Tegeltije: Zar naši predstavnici toliko jeftino shvataju državu?

Hadžikadić o imenovanju Tegeltije: Zar naši predstavnici toliko jeftino shvataju državu?

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se povodom imenovanja Milana Tegeltije za konzula Bosne i Hercegovine u Rijeci u Hrvatskoj.

– Kakva ucjena može navesti članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine da imenuju čovjeka sa američke crne liste da nas predstavlja u bilo kakvim diplomatskim odnosima? Da li je ovo još jedan primjer načina rada po principu: “dam-daš”? Zar naši predstavnici toliko jeftino shvataju državu? Kako nas stranci ikada mogu poštovati kada više oni brinu o sankcionisanju kriminalnih radnji naših javnih dužnosnika? – naveo je Hadžikadić, saopćila je Platforma za progres.

Dodao je da ova vlast uporno dokazuje da jedino u čemu se takmiči sa prethodnom vlasti jesu imenovanja osoba sa sumnjivim i kriminalnim radnjama iza sebe.

– Crne liste, optužnice i presude im nisu smetale ni prije Tegeltije. Samo se pitam do kada ova država može izdržati ovako – zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM