Hadžikadić o stanju bh. politike: Međusobno se ‘blate’ jer nemaju nikakav plan za državu

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić rekao je da danas političari u Bosni i Hercegovini za stanje u državi krive svoje konkurente, oponente, kolege tzv. “nacionaliste“, visokog predstavnika ili Međunarodnu zajednicu.

Kako kaže Hadžikadić, to rade u zavisnosti od toga šta im je potrebno za ostvarenje njihovih ciljeva.

“Možda je riječ ‘krive’ previše kulturna za njih. Riječ ‘blate’ je vjerovatno tačnija i iskrenija. Od njih rijetko možemo čuti nešto konstruktivno, rješenje koje bi naznačilo kako naprijed, kako dalje. Da li se sjećate kada je neko od njih govorio o planu za obrazovanje, zdravstvo, privredu, ekologiju, mlade, kulturu, sport, penzionere, borce”, kaže Hadžikadić.

Dodao je da je suvišno i govoriti o njihovom koordiniranom djelovanju sa iskrenim ciljem kreiranja jedinstvenog plana za dobrobit cijele države.

“Čak se u izjavama političara sve češće upotrebljavaju i termini koji šire strah, kao što su disolucija i rat, a mediji koji to prenose dobijaju više pažnje, rejtinga i reklama. Ono što nam treba danas je suprotno od svega što se dešava na našoj političkoj sceni. Treba nam saradnja i koordinacija aktivnosti onih koji žele dobro ovoj državi”, ističe Hadžikadić.

Zaključio je da je sve manje vremena za čekanje da se ostvari preokret jer, kako navodi, snage razdora rastu samo tamo gdje nema općeg, zajedničkog interesa.

“Treba nam zajednički cilj i dugoročni plan, kao i strategija za izvršenje tog plana. Trebaju nam utjecajni prijatelji, ali i + povjerenje jednih u druge. Treba nam da konačno stavimo državu ispred sebe, jer snage razdora danas rastu kao korov. Jer smo im mi to dopustili. Vrijeme je za jedan cilj, jedan plan i jednu strategiju za poraz nacionalizma”, zaključuje Hadžikadić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79