Hadžiomerović pita Skaku: Gdje su nestala dva miliona KM iz JP Sarajevo?

Prema saznanjima Raporta, u Javnom preduzeću ‘Sarajevo’, koje gazduje Sarajevskom žičarim i Vijećnicim, otkrivene su brojne malverzacije nakon što je rukovođenje preuzeo novi menadžment na čelu sa Bakirom Hadžiomerovićem.

Navodno, je prikupljena gomila dokaza koja se tiče, u najmanju ruku čudnog trošenja javnog novca, posebno u projekt izgradnje Vidikovca na Trebeviću. Prema svemu onome što je menadžement uspio prikupiti, u projektu koji je vodio bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, nestalo je oko dva miliona KM, odnosno – brojke se nikako ne poklapaju, a para nema.

Obimnu dokumentaciju koju su prikupili direktor Hadžiomerović i njegovi saradnici već su predali Uredu za borbu protiv korupcije KS, a nakon toga, ona će vjerovatno biti proslijeđena i Tužilaštvu KS.

No, ono što je isparilo kod Skake izgleda da se počelo vraćati pod domaćinskim upravljanjem Hadžiomerovića i njegovih saradnika.Prema dokumentaciji koja je u posjedu Raporta, JP Sarajevo napravilo je ogroman prihod koji je faktički nezabilježen od formiranja ovog javnog preduzeća. Tako je JP Sarajevo za prvih osam mjeseci ove godine ostvarilo dobit od 1,282 miliona KM!

Prošle godine dobit je bila 203 hiljade, no ona je obilježena koronom, pa se kao reper uzima 2019. godina. No, kada se rezultati uporede i s tom godinom, JP Sarajevo je ove godine napravilo tri puta veći rezultat – 2019. godine dobit je bila 427 hiljada, piše Raport.

Posebno je impresivan rezultat za mjesec august. Kako se navodi u dokumentima, JP Sarajevo je napravilo dobit od 520 hiljada KM. Žičara je taj mjesec prevezla 64.307 putnika, te je ostvaren prihod od 709 hiljada KM, što je najbolji rezultat od formiranja ovog preduzeća.

Isti mjesec za Vijećnicu je prodato 6.294 ulaznice te je prihod bio 47 hiljada KM piše Raport.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79