Hamdija Fejzić kao jedini bošnjački kandidat za načelnika Srebrenice

Hamdija Fejzić će biti jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred bošnjačkih/probosanskih stranaka, prenosi Politicki.ba.

Predsjednik OO SDA Srebrenica, Alija Tabaković, potvrdio je ovu informaciju, ističući da je Fejzić zajednički kandidat te da su usaglasili i zajedničku listu za Općinsko vijeće.

Listu čine Stranka demokratske akcije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu, pri čemu će nosilac liste biti Tabaković, dok je drugi na listi predstavnik Stranke za BiH.

Na drugoj strani, srpske stranke trenutno imaju tri kandidata za načelnika.

Aktuelni načelnik i negator genocida, Mladen Grujičić, zatim Miloš Vučić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, i nezavisni kandidat Aleksandar Simić.

Još uvijek nije jasno hoće li sva tri kandidata ostati u utrci, jer će u Banjoj Luci odlučiti ko će imati podršku, Grujičić ili Vučić.

SNSD je u Srebrenici duboko podijeljen, s četiri odbornika pod kontrolom predsjednika lokalnog SNSD-a, Radomira Pavlovića, dok trojica podržavaju Grujičića, koji također uživa podršku Srpske demokratske stranke i lokalne Srpske pravoslavne crkve

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79