Hapšenja kriminalaca na bh. granici: Pivedeno 11 osoba prema potragama Interpola, sudova i policije

U sklopu redovnih graničnih provjera, pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine su uhapsili nekoliko osumnjičenika za različita krivična djela.

U slučaju, E.K. (1983.), državljanin BiH, je lišen slobode na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela nasilja u porodici. Osim toga, I.Č. (1991.) je priveden na prijelazu Kamensko zbog optužbe za nasilje u porodici, za kojim je tragao Općinski sud u Travniku.

Nastavljajući niz hapšenja, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su D.P. (1977.) nakon što je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Slično, M.K. (1975.) je priveden na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak zbog izdržavanja kazne zatvora koju je izrekao Osnovni sud u Zvorniku.

Uhapšeni nisu samo domaći državljani, već i strani državljani koji su ušli na teritoriju BiH s namjerom izbjegavanja pravde.

E.M. (1968.), državljanin Republike Turske, je lišen slobode na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon što je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela oružane pljačke.

Nadalje, V.M. (1981.) iz Republike Hrvatske je uhapšen na prijelazu Bijača zbog optužbe za krađu, a R.L (1974.), državljanin BiH i Republike Srbije, je lišen slobode na prijelazu Popovi jer ga je tražila Policijska uprava Bijeljina zbog teške tjelesne povrede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79