Hapšenje Darka Eleza udarna vijest u Srbiji

Hapšenje Darka Eleza po međunarodnoj potjernici iz BiH jučer i danas je udarna vijest u srbijanskim medijima. On je priveden u beogradskom naselju Batajnica u firmi kojom rukovodi njegova supruga.

Ministar Vulin otkrio: “Darko Elez je opasan kriminalac, uhapsili smo ga na zahtjev Tužilaštva BiH zbog zločina koje je tamo počinio”

Inače, Elezovo hapšenje uslijedilo je nakon što je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije najavio veliku borbu države protiv organiziranog kriminala i općenito protiv mafije. Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin u jučerašnjoj reakciji na Elezovo hapšenje, naveo je da je to „samo početak suzbijanja te da će prvo pasti veliki mafijaši“.

Također, Elez će biti izručen BiH, a prema informacijama iz Tužilaštva BiH, to će biti učinjeno jer ga očekuje suđenje po potvrđenoj optužnici, a meta je i istrage o dvije likvidacije s potpisom organiziranog kiriminala.

Radi se o ubistvu Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića prenosi Avaz.

Ko je Darko Elez: Nezvanični gospodar podzemlja Republike Srpske s kojeg je zbacio svog kuma Ždralu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79