Haris Haračić Upao u kuću supružnika Džudanović koje je izbo nožem. Presuda 14. jula

U Kantonalnom sudu Tuzla danas je završeno suđenje Harisu Haračiću optuženom za ubistvo i pokušaj ubistva supružnika Džuzdanović u Teočaku.

Izricanje presude za ovaj strašan zločin je zakazano 14. 07.2023. godine u 13 h. potvrđeno je za portal Crna-Hronika.

Optuženi je 23. decembra 2020. godine provalio u porodičnu kuću ovog starijeg bračnog para i nasilničkom ponašanjem supružnicima nanio 54 ozljede rane oštrim predmetom po glavi, licu i cijelom tijelu.

73-godišnja Hajrija Džuzdanović je od zadobijenih povreda preminula slijedeće jutro u UKC Tuzla a njen 78- godišnji suprug Mujo Džuzdanović je kasnije izgubio bitku za životom.

Tokom suđenja, koje traje skoro dvije godine, saznali smo da optuženi ne pokazuje kajanje za ovaj strašan zločin.

“Moja majka Hajrija nije imala sreću kao ova Hajrija. Nisu imali oružje da se brane protiv monstruma u svojoj kući”

Haris Haračić, mladić koji živi samo nekoliko stotina metara dalje, pri povratku kući iz noćnog provoda, napravio je krvavi pohod u kući Muje i Hajrije Džuzdanović.

Mujo Džuzdanović (78) iz teočanskog naselja Mrazovići preminuo je u utorak od povreda zadobivenih 23. decembra prošle godine kada ga je u porodičnoj kući napao komšija Haris Haračić (22). U Haračićevom krvavom pohodu iste večeri je preminula Mujina supruga Hajrija (72). piše crna-hronika

Nalaz vještaka odbrane nije gotov. Pitanje je zašto? Samo da ne napiše kao oni vještaci iz Banja Luke da je počinio ovaj zločin. Potkrala im se greška u pisanju izvještaja ili istina sama izlazi na vidjelo.

Sad bi se optuženik branio amnezijom, ali nije imao nikog da mu kaže da se pravi da ima amneziju kao Alisa Mutap. Dao je izjavi u policiji poslije zločina. Sam se ukopao. I sam vještak A. Kučukalić je potvrdio da je monstrum uračunljiv. Da nema amneziju. Isti vještak koji je rekao i za Alisu Mutap.” – izjavio je izvor portala CH.

“Da je nevin, kao što neku tvrde, i rukama i nogama bi se branio da dokaže da nije počinio zločin. Sami roditelji bi svjedočili za svoje dijete i pokušali da uvjere sud u njegovu nevinost. Dva puta odbijaju svjedočenje, vjerovatno što znaju šta bi bilo kad bi svjedočili.

https://crna-hronika.info/potresni-detalji-sudjenja-harisu-haracicu-sad-bi-se-branio-amnezijom-kao-alisa-mutap/384727

Vjerovatno ne bi imali odgovora zašto je se veš optuženog prao? Na sudu rečeno da je se cijedila krv i voda. Zašto je sanitet moje majke, pod rotacijom, stao u Mrazovićima?

Ko je za to odgovoran? Ugrozititi život nekog ko je toliko izboden. Da svoje dijete stavlja na prvo mjesto, iako nije bio životno ugrožen. Dok su se ljudi borili da pruže pomoć mojim roditeljima, neko je imao vremena da se brine o vešu optuženom. Zašto doktor koji je bio na dežurstvu nije davao pomoć optuženom? Na niz još pitanja ne bi imali odgovora. Ali sve će izaći u javnost. Novo ročište 19.07. Vrlo brzo.” – piše crna-hronika

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79