Haris Vranić pozvao Sebiju Izetbegović na hitni sastanak

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić poziva na hitni sastanak sutra, ponedjeljak, 05.04.2021.g. sa početkom u 9.00 sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, saopćeno je danas iz Vlade Kantona Sarajevo.

„Duboko sam zabrinut zbog medijskih natpisa, ali i direktno dostavljenih informacija kojima svi svjedočimo posljednjih dana. Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja. Istovremeno, garantujem da ću ja, kao i cijela Vlada Kantona Sarajevo, zaštititi u cijelosti pojedince koji podnesu prijavu od bilo kojeg oblika odmazde ili štetnih posljedica, a koje bi im takva svjedočenja mogla uzrokovati, uključujući pravo na rad u struci“, rekao je ministar Vranić ovim povodom.

Portali u Bosni i Hercegovini objavili su jučer pismo koje su ljekari Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, navodno, uputili javnosti. U pismu se, između ostalog, navodi da je situacija u ovoj ustanovi katastrofalna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79