Helikopter MUP-a RS prinudno sletio u Banjaluci

Helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prinudno je danas sletio u Banjaluci.

Policijskoj upravi Banjaluka, oko 10.30 sati, odgovorno lice u Specijalnoj antitetrorističkoj jedinici (SAJ) prijavilo je da je prilikom leta došlo do aktiviranja protivpožarnog sistema na helikopteru Helikopterske jedinice SAJ-a, te da je on nakon toga bezbjedno sletio u Zalužanima.

“Naime, pripadnici Helikopterske jedinice SAJ, postupajući po planu rada izvodili su letačku obuku sa ciljem uvježbavanja postupaka u vanrednim situacijama. Prilikom uvježbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odjeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom slijetanju na letilištu Zalužani”, saopšteno je iz banjalučke policije.

Po prijavi su postupili inspektori za zaštitu od požara.

“Oni su na licu mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine i da se protivpožarni sistem aktivirao iz gore navedenih razloga”, rečeno je iz PU Banjaluka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79