Konaković je optužio Novalića za lopovluk: Stranci su shvatili da hoćeš ukrast i slagat

Konaković je optužio Novalića za lopovluk: Stranci su shvatili da hoćeš ukrast i slagat


Crnolistaš i osuđenji bivši premijer FBiH Fadil Novalić danas je komentarisao pismo koje je Vlada FBiH dobila od ambasadora SAD i EU.

Premijeru Nerminu Nikšiću i njegovim zamjenicima jučer je stiglo pismo ambasadora Michaela Murphya i Johanna Sattlera u kojem ističu koje propise trebaju da usvoje.

Novalić kaže da je to ‘program rada’ kojeg njegovoj Vladi nisu smjeli ni pomisliti da predlože.

“Jučer je nametnuti Nikšić napismeno dobio ‘program rada’ koji njegova nametnuta vlada nema. Taj program, naravno, sadrži instrukcije čijim slijeđenjem bi se odužio onima koji su ga nametnuli suspenzijom Ustava”, kaže Novalić.

Novalić o američkom zahtjevu: Mojoj Vladi nisu smjeli ni pomisliti da predlože

On ističe da ne treba sumnjati da će nova Vlada na to pristati te smatra da će se tako ispuniti obećanja ‘stranim centrima moći’, a FBiH učiniti energetski ovisnom i oduzeti joj ključnu infrastrukturu.

“Ovo mojoj Vladi nisu smjeli ni pomisliti da predlože, jer su znali da ne može proći”, naveo je Novalić.

Sada mu je ministar vanjskih poslova i lider NiP-a Elmedin Konaković odgovorio. Konaković je optužio Novalića za lopovluk.

“U prvom su ti mandatu Fadil Novalić pisali, diktirali, savjetnike plaćali stranci. I projekte su predlagali. U drugom, tehničkom, prestali su. Prestali su kad su shvatili da ćete slagat’ i ukrast’ sve što dotaknete. I nisu samo stranci prestali, svi su normalni ljudi prestali”, kaže Konaković Novaliću.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija