Heroji dana su Benjamin i Bilal koji su odlučili da prodavanjem čaja prikupe novčanu pomoć za žrtve zemljotresa

Direktorica OŠ “Skender Kulenović”, Elvedina Begić, kazala je za portal “Avaza” da je ponosna na učenika ove škole Benjamina Mehanovića, ali i njegovog druga Bilala Andeliju, koji su odlučili da prodavanjem čaja prikupe novčanu pomoć za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Dječak Benjamin je već peti dan na štandu koji je sam napravio na Dobrinji, a njegov gest je pohvalio i ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušolu.

Dječak iz Sarajeva prodaje čaj po cijeni od 1 KM: Novac će donirati djeci Sirije i Turske

– Jako sam sretna, zadovoljna, počastvovana i uzbuđena zbog svega što se dešavalo, odnosno što se dešava u vezi našeg učenika Benjamina Mehanovića. Preponosni smo na Benjaminov postupak, na njegovu gestu, kao i njegovog druga Bilala Andeliju. To su ponosi naši škole – kaže Begić za portal “Avaza”.

Dodaje da se osoblje škole uvijek trudi da djecu nauči empatiji.

– Moto u školi nam je da svi mogu biti dobri đaci, ali trebamo biti dobri ljudi i mislim da smo kod ove dvojice dječaka zaista uspjeli probuditi to što je najbitnije u životu – naglašava Begić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79