Hido pronašao 10.000 eura na ulici: – Hido, izgubio sam pare, šta ću sada da radim – pitao ga je Edin.

Novopazarac Hido Muratović poznat je po svojim humanim djelima. Pomogao je velikom broju ljudi širom Srbije. Već 30 godina obilazi siromašne, one bez novca, bez krova nad glavom i pomaže im.

Muratović je ispričao i kako je spasio svog prijatelja Edina, koji je izgubio deset hiljada eura. Naime, Hido je jedan dan sa svojim unukom Sulejmanom otišao do mjenjačnice u selu Lug. Bio je dug red, pa je izašao vani da sačeka, a u tom trenutku je naišao njegov prijatelj Edin, inače vlasnik mjenjačnice, s kojim se pozdravio.

Prijatelj Edin bio izbezumljen

Red se nije smanjivao, pa je Hido želio “ubiti vrijeme” i prošetati malo sa svojim unukom, a onda je slučajno skrenuo pogled i na metar i po od parkiranog automobila vidio svežanj novca koji je bio pobacan na asfaltu.

– Na svu sreću, niko nije primijetio i uzeo taj novac. Toliko sam bio uzbuđen, da sam svom unuku rekao da pričeka dok ne odem do automobila. Potrčao sam i onda sam imao šta i da vidim – vezan novac u sumi od po 100 i od po 200 eura – rekao je Hido Muratović za Telegraf.rs.

Kako kaže, nije znao čiji je novac, ali je odlučio da ga skupi i da pita u mjenjačnici čiji je. Hido je pokupio novac i krenuo prema mjenjačnici, a onda je na vratima ponovo sreo prijatelja Edina koji je bio izbezumljen.

– Hido, izgubio sam pare, šta ću sada da radim – pitao ga je Edin.

Muratović priča kako je njegov prijatelj bio sav blijed od straha.

– Odmah sam shvatio da je to zapravo njegov novac i da je bio njegov automobil u pitanju. Odmah sam mu pokazao pare i pitao ga da li su to njegove pare, na šta mi je on rekao da jesu i da su to tih deset hiljada eura koje je maloprije izgubio. Kazao mi je da se vraćao iz banke i da je pare držao u kesi. Trčeći do svoje mjenjačnice one su mu ispale i on to nije primijetio – ispričao je Hido.

Kada mu je vratio novac Hidin prijatelj Edin je bio presretan, a u znak zahvalnosti je njegovom unuku Sulejmanu kupio bombonjere i čokolade.

I ranije pronalazio novac na ulici

Hido je ispričao kako je uvijek bio pošten, te da bi prijavio policiji nestanak tuđeg novca da nije našao vlasnika. Ističe da mu ovo nije prvi put da je pronalazio izgubljeni novac.

– Na autobuskoj stanici u Novom Pazaru naišao sam na 2.500 eura. Jedva smo pronašli vlasnicu, inače Podgoričanku. Također sam ranije pronašao na trotoaru blizu pijace novčanik sa 6.000 eura koji je izgubila jedna naša sugrađanka – prisjetio se Muratović za Telegraf.rs.

Inače, Hido je učestvovao u mnogo humanitarnih akcija. Pomogao je porodici Vukomira Tomovića, samohranom ocu nepokretnih i teško bolesnih sinova Ivana i Predraga koji imaju celebralnu paralizu, da dobije kuću u prigradskom naselju Šestovo i bude bliže Specijalnoj bolnici za distrofičare, gdje njegovi sinovi moraju ići na rehabilitacije, piše Telegraf.rs.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79