Hoće li PFBiH danas izabrati Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH?

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PFBiH) trebalo bi na današnjoj sjednici da glasaju o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Komisija za izbor i imenovanje Predstavničkog doma izglasala je 21. maja da će Vukoja biti jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH.

Podsjetimo i da su se zbog izbora Marina Vukoje oglasili i članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić.

Oni su pozvali Parlament Federacije BiH da ne podrži izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

Predviđeno je da poslanici po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Na predloženom dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata po skraćenom postupku, kao i Nacrt zakona o likvidacionom postupku.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o strategiji za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici ze period 2024. – 2027. godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79