Hrvat Mercedesom jurio čak 236 km/h, policijski presretač ga jedva stigao

Ivo (40) proglašen je krivim i osuđen jer je u svojem mercedesu jurio čak 236 kilometara na sat, pa su ga policajci u presretaču jedva sustigli.

Sve se dogodilo još predlani u listopadu u 19.14 sati na autocesti A3 kod Dragalića.

Vozač automobila slavonskobrodskih oznaka zatečen je u prometu na cesti na kojoj je dopuštena brzina 130 km/h da upravlja brzinom od 236 km/h, piše u presudi.

Ivo je u više navrata pozivan na sud, ali nikad se nije odazvao, niti je dao svoju pisanu obranu, pa ga je prekršajni sudac osudio u odsutnosti. Svjedočio je policajac Josip koji je potvrdio kako je uređajem izmjerena tolika brzina Ivina mercedesa.

“Uručen mu je zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja koji je on vlastoručno potpisao i nije imao primjedbi na moje postupanje. Tog dana bio sam s u službi s kolegom Sinišom”, naglasio je policajac.

Ivo je dosad više pušta prekršajno kažnjavan, a lani pravomoćno za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu. Za prekršaj koji je počinio na autocesti, inače, predviđena je kazna od 5000 do 15.000 kuna te oduzimanje vozačke na najmanje tri mjeseca.

No, prekršajni sudac kaznio ga je s minimalnom kaznom od 5000 kuna i jednomjesečnom zabranom vožnje. Uz to, mora platiti i 180 kuna sudskih troškova piše Danica.hr

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79