Hrvat nestao u Beogradu: “Matej je inače miran momak i sportista”

 

U medijima se oglasio Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja, koji kaže da je njegov sin u Beograd otputovao s prijateljima koje poznaje cijeli život. Porodica moli sve koji imaju bilo kakve informacije o Matejevom nestanku ili trenutnoj lokaciji da se jave policiji.

Matejeva porodica poslala je poruku javnost

Na službenoj web stranici MUP-a posvećenoj nestalim osobama, Nestali.hr, objavljena je informacija o Splićaninu koji je nestao u Beogradu. Nestanak je prijavljen jučer.

Splićanin Matej Periš (27) je posljednji put viđen pre dva dana u jednom noćnom klubu u Beogradu. Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike s belim džonom.

Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

Matejeva porodica poslala je poruku javnosti: “Svaka nam je informacija zlata vrijedna. Ako nešto znate, molimo Vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima.”
Mladić se nije javio roditeljim

– Matej je inače miran momak i sportista. Diplomirani ekonomista, ne bi sam otišao a da se nikome ne javi – rekao je za Novu TV Matejev otac Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija.

Mladić se nije javio roditeljima i isključen mu je mobilni telefon. Porodici se javila i hrvatska ambasada u Beogradu koja kontaktira s policijom.

Oni su svi dali svoje iskaze policiji, a provjeravaju se i nadzorne kamere kluba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79