Hrvat sletio s autoceste u Njemačkoj, prijatelj ga pokušao izvući, pa i on zaglavio

U nedjelju, 30. listopada 2022., oko 7:30 sati, pozivatelj je policiji prijavio da se vozi cestom BAB 24 u blizini Wöbbelina, u okrugu Ludwigslust-Parchim u Mecklenburg-Vorpommern, i da je uočio automobil u jarku pokraj autoceste. Dolaskom na mjesto događaja, policija je uspjela locirati vozilo, ali u njemu nije bio nitko.

Međutim, na licu mjesta bilo je još jedno vozilo koje je navodno pokušalo izvući automobil iz jarka i također se zaglavilo.

“Oba vozila su u dogovoru s državnim odvjetništvom izuzeta radi vještačenja”, navodi policija u svom priopćenju. Pozvana je vučna služba koja je pristupila izvlačenju vozila.

“U tom trenutku na mjesto nesreće pojavio se svjedok koji je policajcima na licu mjesta rekao da prepoznaje jedno od vozila, te da može dati podatke o mogućem vlasniku vozila. Kada je policija pošla provjeriti adresu, u susret im je došao automobil koji su službenici potom provjerili. U vozilu se nalazio 35-godišnji hrvatski državljanin koji je bio pod utjecajem alkohola, a koji je službenicima potvrdio da je vozilo na mjestu nesreće njegovo i njegovog 33-godišnjeg prijatelja”, navodi policija u svom priopćenju.

Navode 35-godišnjaka potvrdio je navedeni 33-godišnjak.

“Potvrdio je to 33-godišnji prijatelj, koji je također bio pijan, te čak dodao da se on tu večer drogirao”, navodi njemačka policija.

“Od obojice osumnjičenih uzeti su uzorci krvi”, navodi policija.

Nakon provedenih policijskih mjera, dvojica osumnjičenih su se mogli vratiti na kućnu adresu.

Podnesene su kaznene prijave zbog neovlaštenog napuštanja mjesta nesreće, ugrožavanja prometa i vožnje u pijanom stanju.

“Šteta na vozilima iznosi nekoliko stotina eura. Policija ovom prilikom zahvaljuje pažljivom građaninu na korisnim informacijama”, navela je policija u priopćenju prevodi Fenix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79