Hrvata švaleracija skupo koštala: Skinuli ga golog, fotografirali, ucjenjivali…

„Zaprijetio mi je da ga ni slučajno ne smijem prijaviti policiji jer da će ubiti mene i moju porodicu“.

Ovim riječima je Zagrepčanin svjedočio pred sudom o neprijatnosti i golgoti koju je prošao nakon što se upustio u ljubavnu avanturu sa udatom ženom, što je saznao njen muž, koji je nakon saznanja riješio da mu se osveti na bizaran način.

A.S. još dugo će pamtiti upuštanje u avanturu s udatom ženom. Naime, on je u jednom trenutku završio kao od majke rođen u javnom prostoru u zagrebačkom naselju Susedgradu, a pritom je još i fotografiran u tom stanju, te je kasnije bio i žrtva iznude, piše „Jutarnji list“.
Optuženi dvojac odbacuje krivicu

U optužnici zagrebačkog tužiteljstva, 25-godišnji Alžirac K.L., inače suprug Zagrepčanke, zajedno sa svojim sunarodnikom H.E.O. (30), odlučio je da naplati bračnu prevaru.

Optuženi dvojac odbacuje krivicu, a supruga je iskoristila mogućnost nesvjedočenja. Ali, mladi ljubavnik je zato ispričao kako je izgledala iznenadna agonija koja ga je snašla.

Ljubavnik je ispričao da ga je 3. 3. ove godine prevareni suprug nazvao i ozbiljno mu zaprijetio. Kako prenosi „Jutarnji list“, govorio je da će ga ubiti kada ga prvi put vidi i da zna da mu je spavao sa ženom. Nakon toga suprug je predložio da se on i ljubavnik nađu te porazgovaraju. Našli su se u Ulici Bizek.

– Kritičnog dana oko 17 sati K.L. je htio da sa mnom razgovara. Pristao sam te me je poveo do parkiranog smarta crne boje. Na vozačevom mjestu bio je neki muškarac, također alžirskog porijekla, koji je s njim na alžirskom komunicirao. I tad mi je K.L. rekao da se skinem. Nisam na to pristao, a nalazili smo se 50 metara od suvozačeve strane automobila. K.L. se pritom obraćao vozaču, a meni je pokazao rukom da pogledam u unutrašnjost auta. Od straha sam pogledao i vidio na suvozačevom sjedištu metalni cjevasti predmet koji je bio prekriven jaknom svjetlije boje. Vidljiv je bio samo vrh tog predmeta i bio je to pištolj koji je na samom vrhu imao nišan. K.L. mi je potom ponovo naredbenim i prijetećim glasom rekao da se skinem. A kako sam vidio da se radi o dvojici muškaraca i da je u autu možda i pištolj, od straha sam počeo skidati svu odjeću sa sebe – ispričao je Zagrepčanin tužiteljstvu.

Fotografirao ga golog i rekao da će ga ubiti ako ga prijavi

Počeo je da ga golog slika mobilnim, najmanje su četiri fotografije uslijedile.

– Zahtijevao je da se okrećem te mi govorio kako će me tim fotografijama ucjenjivati, da će ih svima slati kako bi me kompromitirao. Tražio je i da mu mjesečno isplaćujem određeni iznos i da će mi naknadno reći koliko tačno i kako da mu uplaćujem. Pokazao mi je četiri fotografije mene golog. Zaprijetio mi je da ga ni slučajno ne smijem prijaviti policiji jer da će ubiti mene i moju porodicu. Kad je odlazio, rukom je prešao preko grla pokazujući da će me priklati. Njih su dvojica otišla, a ja sam bio prestravljen, nemoćno sam se osjećao i opravdano se bojim za svoju porodicu – rekao je ljubavnik.

Suprug Zagrepčanke, koji je za sebe rekao da je maser sa završena dva razreda srednje škole te primanjima od 2.500 evra u jednoj ustanovi, govori da ljubavniku nije prijetio niti ga fotografirao. Kaže da nije tražio ni novac.

Njegov pomagač u zločinu je otac dvoje djece te privremeno boravi u RH. On je ipak rekao da mu je K.L. ponudio sto kuna za prevoz do određene lokacije, prenosi „Jutarnji list“.

– Obećao mi je 100 kuna nagrade za vožnju pa sam ga poslušao. Vidio sam da K.L. priča s jednim čovjekom, da je bio jako ljutit, razgovarali su oštro. A ja sam bio sam u autu i nisam htio da se miješam. Gledao sam svoj mobilni. I iskreno nisam vidio da bi se ta druga muška osoba skinula gola i da ga je K.L. fotografirao. Nije bilo pištolja u automobilu – rekao je Alžirac H.E.O.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79