Hrvati uhapsili njemačkog novinara dok je s migrantima iz BiH prelazio hrvatsku granicu

Hrvatska policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca, među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima, ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu presudio mu je 3.600 kuna kazne za ilegalan ulazak, ali nije uvažio drugi dio optužnog prijedloga policije kojim ga se teretilo za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice. Zbog oslobađajućeg dijela odluke suda Postaja granične policije Cetingrad će se u zakonskom roku žaliti, najavljeno je.

U policijskom priopćenju stoji da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je njemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama.

Policija je 44-godišnjeg njemačkog državljanina zatekla u Cetingradu u grupi s još sedam stranih državljana, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe. Ne navodi se iz kojih je zemalja sedmero ilegalnih migranata, već samo da su svi rekli da namjeravaju Republici Hrvatskoj dati zahtjev za međunarodnu zaštitu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79