Hrvatska: Dvadeset migranata i tri tijela pronađeni u šumi na granici sa Bosnom i Hercegovinom

Pripadnici granične policije Stara Gradiška pronašli su u šumskom predjelu Radinje 20 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

O ovome je jutros oko 6.00 sati obaviješten Operativno-komunikacioni centar Policijske uprave brodsko-posavske.

Saopšteno je da su u njihovoj blizini pronađena dva tijela nepoznatih osoba, za koje za sada nije poznat uzrok smrti i slijedi obdukcija, dok je za trećom osobom trajala obimna potraga u saradnji s radnicima Hrvatske gorske službe spasavanja sve do popodnevnih sati, kada je pronađeno tijelo.

Iz policije kažu da slijedi uviđaj te dalji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

“Stalno upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice – nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebno jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nisko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba”, navodi policija.

U saopštenju se apeluje da osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje porodice.

Policija apeluje i na aktiviste i nevladine organizacije da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti naročito sada u zimskim mjesecima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79