Hrvatski tajkun želi platiti kaznu u BiH i tako izbjeći zatvor u Hrvatskoj

Telegram je iz više neovisnih izvora dobio potvrdu kako odbjegli, osuđeni slavonski poduzetnik Tomislav Opačak ne namjerava otići u zatvor na pet mjeseci. Tražit će da kaznu, koja mu je dosuđena u Hrvatskoj, odsluži u Bosni i Hercegovini, ali tako da umjesto zatvora – plati kaznu piše Telegram

Naime, Opačak je i državljanin Bosne i Hercegovine pa mu njihov kazneni zakon omogućava da je, ukoliko se radi o kazni zatvora do jedne godine, zamijeni za novčanu.

Prema kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine dan zatvora može se zamijeniti za 100 KM, stoga će Opačak za tu beneficiju morati platiti oko 15.000 konvertibilnih maraka, odnosno 7600 eura. Misija OSCE-a u toj zemlji lani je za tu prasku zaključila da “može stvoriti percepciju da počinitelji nisu pravedno kažnjeni za svoja djela”.

Kako smo izvijestili jučer, Tomislav Opačak pobjegao je u BiH nakon što je osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci zbog počinjenja kaznenog djela iznude i prijetnje prema radniku u njegovoj tvrtki Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda. U tih osam mjeseci ubraja mu se vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Remetincu u kojem je bio lani od srpnja do listopada pa zato mora odslužiti još svega pet mjeseci.

Sud: ‘Nije nam poslao molbu za odgodom’

Zanimljivo, Opačak je još jučer za nekoliko portala izjavio kako nije istina da je pobjegao u susjednu državu već da se tamo nalazi na oporavku nakon operacije tumora. “Podnio sam zahtjev za odgodu i čekam odgovor slavonskobrodskog suda. Trenutno sam na rehabilitaciji, čim budem fizički spreman javit ću se u zatvor”, izjavio je.

Županijski sud u Slavonskom Brodu nam je pak potvrdio da od Opačka nisu zaprimili nikakvu molbu za odgodom izvršenja kazne. Budući da je obavijest o tome da se mora javiti u kaznionicu u Požegi s oglasne ploča suda skinuta još 2. siječnja, očito je da je Opačak govorio neistinu. Neslužbeno doznajemo kako je za njega još jučer napisana tjeralica iako još nije službeno objavljena.

Što se tiče njegove tvrdnje da se tamo rehabilitira i ona je upitna. Prema informacijama koje je dobio Telegram Opačak je u KBC-u Zagreb u Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata, operiran lani u prosincu zbog dobroćudnog tumora slinovnice. Kako piše na službenim stranicama klinika koje obavljaju taj zahvat, on se obično izvodi pod općom anestezijom i zahtijeva svega nekoliko dana oporavka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79