Huligani se potukli na futsal utakmici u Mostaru: Bacali su suzavce i vadili pendreke

Jučer se Mostaru održala futsal utakmica između FC Mostar Stari Grad i KMF Radnik iz Bijeljine.

Tučnjava se dogodila pri rezultatu 4:1, tri minuta prije kraja utamice, kada su navijači Veleža ušli u sportsku dvoranu.

“Gledali su gdje sjede predstavnici KMF „Radnik“ Bijeljina, bacili su suzavac, izvukli su neke pendreke i počeli da udaraju naše predstavnike kluba”, kazali su za InfoBijeljina iz KMF “Radnik”.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

On je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra “Mithad Hujdur Hujka” u Mostaru gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog kluba i kluba “Mostar Stari Grad”.

Marić je istakao da je patrola policije Policijske stanice Mostar Centar, koja je obezbjeđivala utakmicu, zatražila pojačanje zbog upada u dvoranu.

“Pripadnici policije su razdvojili učesnike u narušavanju javnog reda i mira i preduzeli sve potrebne mjere i radnje”, rekao je Marić, koji nije mogao reći da li je neko uhapšen, niti da li su napadači identifikovani.

Huligani su od njih zahtijevali da skinu navijačke majice koje su bile ispisane ćirilicom.

 

Nakon što su tribine ispražnjene i sigurnost igrača bila ponovno uspostavljena, utakmica je nastavljena.

Na kraju, rezultat je ostao isti – 1:4 u korist Radnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79