Husein likvidirao suprugu i njenog ljubavnika. Kamiondžija pokušao pobjeći u BiH

Muškarac porijeklom iz BiH će ostatak života provesti u zatvoru bez uslovnog otpusta nakon što je osuđen za ubistvo svoje žene i njenog ljubavnika u njihovoj kući na jugozapadu Houstona, Sjedinjene Američke Države.

Jordy Husein Suljanović (46) pucao je i ubio svoju suprugu Adrianu Perez i njenog ljubavnika Omara Santamaria-Ruiza 2. oktobra 2018. godine.

Prema saopćenju Okružnog tužioca okruga Harris, Suljanović je bio vozač kamiona na duge relacije i postavio je tajnu kameru u svojoj kući, koju je navodno nadgledao dok je vozio. U kameri je vidio Pereza i Santamaria-Ruiz u kući. Tada se vratio i oboje ubio.

Husein iz BiH osuđen na doživotnu robiju u SAD-u zbog likvidacije supruge i njenog ljubavnika

Čuvši pucnjeve, Suljanovićeva djeca su se probudila. Nakon pucnjave, Suljanović i njegov odrasli sin odnijeli su tijela u Luizijanu. Tijelo muškarca bačeno je u šumu izvan Natchitochesa u Louisiani, dok je tijelo žene bačeno blizu rijeke Atchafalaya izvan Baton Rougea, navodi se u saopštenju.

Suljanovićev 21-godišnji sin priznao je krivicu 2022. godine.

Nakon pucnjave, vlasti su saopštile da je Suljanović prodao svoju kuću u Houstonu i pobegao u Mexico City sa svoje dvije male kćerke, sinom i 16-godišnjom kćerkom svog sina. Saznavši za optužbu za dvostruko ubistvo, Suljanović je pokušao da odleti sa djecom nazad u Bosnu.

Suljanović je priveden u Londonu, gdje je potom vraćen u Huston i uhapšen od strane HPD-a i FBI-a.

“Ovaj čovjek je ubio dvije osobe, uključujući majku njegove djece, i pokušao pobjeći iz zemlje kako bi izbjegao odgovornost”, rekao je okružni tužilac okruga Harris Kim Ogg. “Znamo da nasilje u porodici može eskalirati u ubistvo, i zato je toliko važno tražiti pravdu za žrtve u ovakvim slučajevima”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79