Hvratski političar rekao broj 8 pa mu kolega dobacio: “Nos ti…”

PRILIČNO buran bio je kraj zasjedanja Hrvatskog sabora, prije nego što je raspušten uoči parlamentarnih izbora.

Zaiskrilo je više puta, između ostaloga i kada se zastupnik Mosta Nino Raspudić javio za povredu poslovnika.

Kao i drugi zastupnici, pozvao se na članak 238, na što se iz klupe javio HDZ-ov Hrvoje Zekanović i rekao “Nos ti posran”.

Kad se Raspudić požalio na to Jandrokoviću, ovaj je rekao da “nije to uhvatio” i nije dao opomenu Zekanoviću.

@rtlhrvatska Reci osam 😂 #osam #sabor #vlada #rtl ♬ original sound – RTL Hrvatska

Izglasano je raspuštanje desetog saziva Hrvatskog sabora koji je zasjedao nepune četiri godine.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković: “Evo čini mi se i najveći broj glasova do sada 143 glasa za, donijeli smo odluku o raspuštanju Hrvatskog sabora, želim vam puno sreće i možete se raspustiti koliko god želite.”

No, kao i uoči izglasavanja LEX AP-a, u Saboru je bilo burno. Dizale su se povrede poslovnika, bilo je uvreda, dijelile su se opomene. Mostova Marija Selak Raspudić oštro se osvrnula na djelovanje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, kao i na HDZ.

“Danas vam je Gordan Jandroković svjedočio o tome što vam na ovim izborima nudi HDZ. HDZ vam nudi diskrecijsku Hrvatsku u kojoj će se mimo zakona i pravila odlučivati onako kako oni hoće”, rekla je Selak Raspudić.

Oštar prema vladajućima bio je i Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista. U istome tonu nastavila je i Sandra Benčić iz Možemo!

“Ako smatrate normalnim što je 400.000 ljudi napustilo Hrvatsku u zadnjih osam godina, glasajte za HDZ. Ako smatrate normalnim da trgovački lanci gule kožu našim sugrađanima, a istovremeno im Vlada sufinancira struju i plin, glasajte za HDZ. Ako smatrate normalnim da plaćamo 20-30 posto više cijene nego u Austriji, Sloveniji, Njemačkoj, glasajte za HDZ”, poručio je Pavliček.

“Spinovi i vrijeđanje razuma, to je bila ova većina i to je bila ova Vlada, ali ovo sluđivanje napokon može prestati. Hrvatska zaista u naredne četiri godine može postati zemlja u kojoj možeš dobiti posao zato što znaš raditi, zemlja u kojoj te se cijeni bez obzira na kojoj si političkoj strani. Sve to možemo postati u naredne četiri godine ako izađemo na izbore i sve je u našim rkama, vrijeme je za ljude.”

Oporbenim zastupnicima kratko je odgovorio HDZ-ov Goran Ivanović.

“Neću ih prozivati, ali za kraj možda jedan stih. Kad u svibnju rascvjeta se plavo cvijeće, oporba oporavit se neće”, rekao je Ivanović.

Zanimljiv je bio okršaj Mostovog Nine Raspudića i jednog od članova vladajuće većine.

“Članak 238….Hoćete dati opomenu?”, rekao je Raspudić.

“Nisam uhvatio što se dogodilo…”, uzvratio je Jandroković.

“Upravo je član vaše vladajuće većine Zekanović na moje riječi 238 dobacio ‘Nos ti posran‘. To ste vi i to je vaš partner”, rekao je Raspudić.

Dodajmo još kako će se novi, 11. saziv Hrvatskog sabora birati u travnju ili u svibnju. O datumu parlamentarnih izbora odluku će donijeti predsjednik Republike Zoran Milanović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79