I dalje zatvorena dionica pruge Prijedor-Omarska

Dionica pruge Prijedor – Omarska i dalje je zatvorena za željeznički saobraćaj zbog izlivanja bujičnih voda na ovom području, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske /ŽRS/.

Iz ŽRS-a navode da je oštećena kontaktna mreža usljed pada drveta na području između stanica Omarska i Potkozarje i da su stručne službe Željeznica Republike Srpske na terenu i rade na otklanjanju kvara i uspostavljanju telefonskih veza, do čijeg je prekida došlo između stanica Novi Grad – Dobrljin i Dobrljin – Volinja.

Voda je tokom noći ušla u radionicu u Omarskoj i u depo u Prijedoru.

“Dežurne ekipe Sekcije za održavanje pruga Banjaluka konstantno su na terenu, prate situaciju i vrše pregled ugroženih dionica”, navodi se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske organizovale su autobuski prevoz za putnike na relaciji Omarska – Dobrljin.

Nadležne dežurne službe Željeznica Republike Srpske preduzimaju neophodne mjere i radnje kako bi se zaštitila željeznička imovina na ugroženom području.

“Prema informacijama koje stižu sa terena, voda na području Omarske i Prijedora u blagom je opadanju”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79