Kuhar kokaina Milivoj Todorović Mr. Si trebao bi biti izručen BiH do kraja godine?

Milivoj Todorović, zloglasni Mr. Si, trebao bi do kraja godine biti izručen pravosudnim organima BiH, saznaje Raport.

Radi se o jednom od većih igrača kriminalnog miljea na Balkanu i Evropi, a Raport je o njemu detaljno pisao.

Todorović je tzv. kuhar kokaina, sa izuzetno dobrim vezama sa južnoameričkim karteloma. A posebno je zanimljivo da je radio pod okriljem kolumbijskog kartela Medelin, kojeg je osnovao Pablo Escobar.

On je, kako je potvrđeno Raportu od izvora bliskom istrazi, često boravio u Kolumbiji i njenim džunglama. Tamo je nadgledao kuhanje kokaina i provjeravao njegovu kakvoću.

Također, on je važio za jednog od članova „upravnog odbora“ Škaljarskog klana. Nakon Šarićevog pada njegove poslove sa Todorovićem preuzeli su Škaljarci. Todorović čiji alias u Sky aplikaciji je bio Mr. Si raspolagao je velikim brojem brodova, brzih čamaca i manjih aviona putem kojih je transportirao kokain za čiju sintetizaciju je bio zadužen u džunglama Kolumbije. Mr. Si se povezuje sa klanom Bojana Cvijetića, protiv kojeg se priprema optužnica.

U akciji otkrivanja Todorovića, osim najboljih istražitelja EUROPOL-a, učestvovali su i MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo te Tužilaštvo BiH, pozivajući odlučne činjenice koje su izvučene sa servera famozne Sky aplikacije.

Uhapšen je na malom aerodromu u Frankfurtu, gdje je došao iz Dubaija. Kako je Raportu rečeno, pristao je na izručenje BiH po normalnim procedurama.

Prenosi; Raport

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79