I Dragan Čović obavio svoju građansku dužnost: Svi su mislili da ćemo blokirati ove izbore ali nismo

Dragan Čović, predsjednik HDZ- BiH i HNS-a BiH danas je u devet sati, u pratnji supruge Bernardice, glasao u Mostaru.

U izjavi za novinare nakon glasanja Čović je kazao kako mu je drago što su konačno došli izbori te je pozvao sve građane koji, kako je naveo, žele dobro Bosni i Hercegovini da masovno izađu na birališta.

– Ja sam svoju dužnost obavio i nadam se daje to dobar primjer svima da dođu i u Mostaru, a i diljem BiH – rekao je on.

Upitan o očekivanjima od ovih izbora Čović je kazao “šta bi očekivao predsjednik HDZ BiH i HNS-a nego uvjerljivu pobjedu HDZ-a i koalicije stranaka zajedno s nama i pobjedu gospođe Krišto”.

Na pitanje kako shvata kada će reagirati visoki predstavnik u BiH, Kristijan Šmit, Čović je rekao “da uopće ne analizira gospodina Šmita”.

– Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti. Davno smo trebali promijeniti Izborni zakon, da možemo birati legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, Domovima naroda tamo gdje se štite kolektivna prava bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda. Morali smo doći do situacije da provedemo presude Suda u Strazburu. Nažalost, to se nije desilo, drugi su to blokirali, idemo u ove izbore, za koje su svi mislili da ćemo ih blokirati, ali ne.

Mi idemo na izbore i zato pozivamo sve one koji razmišljaju na sličan način da treba napraviti promjene u BiH da danas masovno izađu na izbore i da naprave te promjene, bez obzira što se nije promijenio Izborni zakon – poručio je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79