Iako je danas osuđen na 17 godina i 5 mjeseci robije, policija i dalje traga za Damirom Mehićem Bibijem

Kantonalni sud u Tuzli u utorak 14. februara prvostepeno je osudio Damira Mehića na 17 godina godina i pet mjeseci, Amira Lisičića na 16 godina i 6 mjeseci, Amira Mehića na 11 godina i šest mjeseci, Denisa Rahmanovića na jednu godinu i Merseda Mehanovića na šest mjeseci zatvora

Podsjećamo, oni su, kao organizovana kriminalna grupa, osuđeni da su 2013. godine izvršili krivična djela ubistvo Emira Džinića, te pokušaj ubistva i ranjavanje Amira i Naila Hodžića. Nakon objave presude sud je prema optuženim Damiru Mehiću, Amiru Lisičiću i Amiru Mehiću odredio pritvor koji može trajati najduže 9 (devet) mjeseci računajući od dana izricanja presude tj. od 14.02.2023. godine, pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Kako sazanejmo, a što nam je potvrđeno i u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona Damir Mehić Bibi nije se pojavio u prostorijama Kantonalnog suda u Tuzli za vrijeme izricanja presude. Također, pripadnici MUP-a TK Damira Mehića nisu pronašli ni na adresi prebivališta te je za njim u toku potraga od strane Uprave policije MUP-a TK ali i drugih policijskih agencija, kratko nam je saopćeno.

Kriminalna tuzlanska grupa Damira Mehića zvanog Bibi osuđena na 46 godina robije

Nije poznato da li je Damir Mehić ilegalno napustio Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, Damir Mehić zvani Bibi koji je priveden nakon petogodišnjeg bjekstva pušten je iz pritvora u feburaru 2020. godine, a u kojem je bio od januara 2018. godine. Mehiću je do okončanja sudskog postupka bilo zabranjeno napuštanje prebivališta koje ima u Tuzli, oduzete su mu putne isprave i zabranjen mu je izlazak iz Bosne i Hercegovine, a u obavezi je bio da se jednom sedmično javlja Policijskoj upravi Tuzla.

Damir Mehić zvani Bibi koji je od 2013. godine bio u bjekstvu nakon pucnjave ispred objekta Sagittarius u Tuzli uhapšen je u policijskoj akciji koja je provedena na području Jahorine 17. januara 2018. godine.

Osim Damira Mehića u bjekstvu se trenutno nalaze i ostali optuženi osim Amira Mehića koji se jučer jedini pojavio u prostorijama Kantonalnog suda u Tuzli na izricanju presude piše Tuzlanski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79