Ibrahim Kalesić iz Tuzle, koji je povrijeđen u Budvi, najstariji padobranac u Europi

– Državljanin BiH pao je i zadobio povrede prilikom skoka sa padobranom u Budvi tokom takmičenja, saopštila je budvanska Služba zaštite i spasavanja.

Kako se saznaje, riječ je o Ibrahimu Kalesiću iz Tuzle koji je najstariji padobranac u Europi.

Vatrogasci koji su pozvani u pomoć su odmah izvukli padobranca, a ekipa Hitne pomoći transportovala ga je do kotorske bolnice.

U budvanske policiji je rečeno da je padobranac živ i da je prevezen u bolnicu. Kako javljaju Vijesti, on je zadobio povrede obje noge.

Ranije je bilo saopćeno da je riječ od 93-godišnjaku, ali je potom ispravljeno da padobranac ima 90. godina.

Ibrahim Kalesić prvi put skočio prije više od 70 godina. Do sada, je skočio više od 1480 puta i planira nastaviti skakati narednih 10 godina.

Skočio 1480 puta, planira nastaviti

“Ja sam Ibrahim Kalesić iz Aerokluba Tuzla. Prvi skok sam napravio 1951. godine, do danas imam 1489 skokova. Ponosim se ja time što sam doživio u ovim godinama 89-oj godini da sam ja stvarno najstariji aktivni padobranac”, istakao je ponosno Ibrahim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79