Imam Sijamhodžić koji je dobio otkaz zbog fotografije s generalom Dudakovićem: Pripremam tužbu za uvredu časti

Ministarstvo odbrane Austrije prošle sedmice je otpustilo vojnog imama Abdulmedžida Sijamhodžića porijeklom iz BiH jer je poštovatelj lika i djela bivšeg generala Armije RBiH Atifa Dudakovića s kojim je objavio i fotografiju na Facebooku.

Sijamhodžić je za “Avaz” kazao da je dobio savjet od advokata da ne komentira ovaj slučaj.

– Poštovani, rečeno mi je od strane advokata da nikome ne dajem intervju, jer pripremam tužbu za potvoru i uvredu časti – kazao je Sijamhodžić za “Avaz”.

Podsjetimo, ministrica odbrane Austrije, Klaudia Tanner je pozvala Islamsku vjersku zajednicu da povuče i zamijeni imama.

Prethodno je član Slobodarske partije Austrije (FPO) nadležan za vojna pitanja, Reinhard Bosch objavio saopćenje u kojem je ukazao na “imamove kontakte s ratnim zločincima”.

Navodno je Bosch podatke dobio od izvjesnog Irfana Pecija koji je objavio video na YouTubeu na kojem pokazuje i fotografiju Sijamhodžića i Dudakovića.

Austrijski list Kurier piše da je Peci u tom videu naveo da je Dudaković “odgovoran za ubistvo stotina Srba na Balkanu” te da je imam Sijamhodžić “ispod fotografije napisao da je general heroj”.

Dudakoviću je u toku suđenje i saslušano je nekoliko svjedoka jer je proces prekinut zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79