Inspektor Cvijetin Panić prevario humanitarku, osuđen na dvije i po godine robije

Okružni sud u Doboju osudio je Cvijetina Panića, nekadašnjeg inspektora u Poreskoj upravi Republike Srpske, na jedinstvenu kaznu od dvije i po godine zatvora zbog prevare i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja kojima je “Prijateljska kuća” iz Doboja oštećena za više od 95.000 KM!

Paniću je za zloupotrebu službenog položaja izrečena kazna od dvije godine, a za prevaru godinu dana zatvora. Obje kazne objedinjene su u jedinstvenu od dvije i po godine zatvora.

Detalji presude nisu objavljeni, a nezvanično saznajemo da je Panić sebi prisvojio novac koji je humanitarka iz Doboja Marliz van Hofen, koja vodi “Prijateljsku kuću” u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja, davala za uplate poreza i doprinosa piše Una.

“Optuženi je kriv što je kao službeno lice, iskoristivši svoj službeni položaj pribavio sebi imovinsku korist, a taj iznos prelazi 50.000,00 KM i u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica neko lice doveo i održavao u zabludi i time ga naveo da na štetu svoje i tuđe imovine nešto učini, čime je pribavio imovinsku korist koja prelazi iznos od 10.000”, saopštio je Okružni sud u Doboju.

Osim zatvorske kazne sud je obavezao Panića da Prijateljskoj kući, odnosno humanitarski Marliz van Hofen nadoknadi štetu u iznosu od 95.701 maraka.

“Obavezuje se optuženi da na ime imovinsko pravnog zahtjeva nadoknadi oštećenoj iznos od 95.701 KM u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude. Sa viškom imovinskom pravnog zahtjeva oštećena se upućuje na parnični postupak, kao i oštećeni M.J.”, navodi se u saopštenju suda.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79