Investitori kamenoloma Kuti: Nije počela eksploatacija, plasiraju se nepostojeće informacije

Udruženje građana Kuti Livač, objavilo je informaciju da su mediji prenijeli kako počinje eksploatacija kamena iz kamenoloma ”Kuti” kod Mostara, demantirajući tu informaciju i dodajući kako rješenje o okolinskoj dozvoli za kamenolom Kuti nije izdano.

Vlasnici društva Majan-Kuti putem svojih odvjetnika Harisa Hakalovića i Milenka Krčuma poslali su ‘demant’ na objavljenu informaciju navodeći kako ”iz EKO Udruge Kuti demantiraju nepostojeću informaciju, koju su samo oni plasirali u javnost”, navode odvjetnici, implicirajući kako je udruga plasirala informaciju koju je demantirala.

”Investitoru nisu poznate bilo kakve informacije o tome je otpočela eksploatacija u kamenolomu za koji su u postupku pribavljanja potrebnih dozvola i odobrenja. Vlasnici društva Majdan-Kuti nisu neozbiljne osobe, nego uspješni poduzetnici koji upravljaju nizom rudnika, među kojima su i rudnici zlata. Neki od suvlasnika su i ugledni odvjetnici u Turskoj. Oni nikad ne bi dopustili da u zemlji primatelja investicije odgovorne osobe krše propise. Dakle, demantij nepostojeće informacije je, po našem mišljenju, lukava manipulacija”, navode.

Dodaju da se ponavljaju neistine o udaljenosti od stambenih objekata.

”Već ranije smo ukazali da su aktivisti privatno angažirali sudsku vještakinju koja je utvrdila udaljenost, ali na temelju ulaznih informacija koje je dobila od mještana.

Punomoćnici investitora su poduzeli mjere da se nalaz i mišljenje vještakinje ispravi, pa je ona na temelju službenih dokumenata utvrdila značajno veću udaljenost”, navodi Krčum. Odvjetnik Haris Hakalović i Krčum su, navode da su razgledanjem spisa uočili da na peticiji koja je dostavljena uz nalaz vještaka građevinske struke od iz 2021. godine primijetili nešto sumnjivo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79