Inzko obišao bosanske piramide: Ne mogu

Valetin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, posjetio je u utorak lokacije Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, tačnije park “Ravne 2”, kao i “Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne”, u pratnji direktora Fondacije dr. Semira Osmanagića.

Ovo je bila nova posjeta austrijskog diplomate nakon devet godina, kada je također bio u prilici da obiđe “Prahistorijski kompleks tunela Ravne”.

“Ne mogu vjerovati šta danas vidim. To je neuporedivo sa onim što je bilo prije devet godina. Toliko je novih sadržaja, toliko novih mjesta, prosto nevjerovatno. Rado ću opet doći, ali neću čekati devet godina na novi dolazak”, rekao je Valentin Inzko u Visokom.


Ovo je bila još jedna u nizu posjeta ljudi iz javnog života, koja govori o tome kako projekat istraživanja Bosanske doline piramida iz dana u dan privlači sve veću pažnju javnosti, poručuju iz Press službe Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79