Irfan Čengić predstavio Program za Stari Grad: Bit će to politika za 21. stoljeće

Irfan Čengić predstavio Program za Stari Grad: Bit će to politika za 21. stoljeće


Večeras je u Sarajevu održana Programska konvencija na kojoj je Irfan Čengić predstavio program svoje organizacije za nadolazeće prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, koji će se održati 29. oktobra.

Kao kandidat za načelnika, Irfan Čengić istakao je svoj primarni cilj normalizaciju stanja u Općini i pokretanje razvojnih projekata. Naglasio je da načelnik ne može sam postići te ciljeve, te je zahvalan na podršci većine vijećnika koja će mu omogućiti ostvarenje programa.

“Program ćemo provoditi kroz tri faze: prvo, interventne mjere koje ćemo realizirati u prvih 100 dana, zatim projekti koje možemo pokrenuti i ostvariti u prvoj godini mandata, i na kraju, mandatne politike koje će biti dovršene u roku od pet godina. Sve te faze bit će transparentne i javnost će biti detaljno obaviještena, jer se radi o politici prilagođenoj 21. stoljeću”, izjavio je Čengić.

Novi projekti, promijenjen odnos prema građanima i borba protiv korupcije uz transparentnost čine tri glavne komponente programa koje će biti razrađene u “Strategiji razvoja Općine Stari Grad Sarajevo”. Ova strategija bit će usvojena u prvih 100 dana mandata i uključivat će strateške ciljeve, prioritete i konkretne mjere.

Programska konvencija predstavlja stranački organ, a detalji programa bit će pojedinačno predstavljeni u izbornoj kampanji koja započinje 14. listopada.

Na ovoj konvenciji prisustvovali su članovi koalicije stranaka trojke (SDP, NiP i NS), Demokratska fronta, SBB i Savez za Stari, kao i vijećnici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija