Isak kritikovao Hajdarevića i Kormana: Ne radite ništa konkretno, napustite posao ako se situacija ne popravlja

U jutarnjem programu BHRT televizije gostovao je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak gdje je govorio o sigurnosnoj situaciji u FBiH, ali i u kantonima.

Isak ističe da događaji koji su u prethodnom periodu potresali državu, normalno je da će uznemiri svakog. Ali, prema njegovom mišljenju, policijski komesari trebaju pojačati svoje operativne radnje.

Konkretno, Isak misli na policijske komesare u Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo (Dževad Korman i Fatmir Hajdarević).

“Normalno da su svi uznemireni, ovo što se desilo je ozbiljno. Imamo probleme u Tuzlanskom Kantonu i Kantonu Sarajevo, mislim da komesari moraju pojačati svoj operativni rad – racije, kontrole, saobraćaj, izuzeti sve osobe koje imaju prevelik broj kazni”, poručuje Isak.

Ministar se, potom, osvrnuo i na slučajeve gdje građani sa prevelikim iznosom novčanih kaznu zbog saobraćajnih prekršaja i dalje, i bez vozačke dozvole, upravljaju motornim vozilima.

“Imamo slučajeve gdje osoba od 15.000 KM kazni i više, bez vozačke dozvole, sjedne za volan i napravi novo krivično djelo, ubistvo. Ako se to dešava, a vi ne radite ništa po tom pitanju, onda napustite to radno mjesto i odete raditi neki drugi posao”, kazao je Isak nakon što je poručio da komesari u TK i KS ne rade ništa konkretno po pitanju ovakvih slučajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79