Iskopali ih migranti: Na mađarsko-srbijanskoj granici otkrivena dva tunela

Predsjednik Mađarske Gergely Gulyas izjavio je danas da su na mađarsko-srbijanskoj granici otkrivena dva tunela koje su migranti iskopali kako bi iz Srbije prelazili na tlo Mađarske.

Gulyas je novinarima u Budimpešti kazao da su na mađarsko-srbijanskoj granici u proteklom periodu znatno intenzivirane aktivnosti i kretanje neprijavljenih migranata.

Ističući kako će Mađarska nastaviti da se odlučno bori protiv neregularnih migracija, predsjednik te zemlje Gulyas kazao je kako su migranti od početka godine uhvaćeni 11.808 puta u pokušaju ilegalnog prelaska granice na kojoj je podignuta bodljikava ograda.

– Migranti tragaju za novim načinima ulaska u Mađarsku. Policija je pronašla dva iskopana tunela na granici sa Srbijom. Prvi je dug 34 metra i nalazi se u mjestu Asotthalom u Csongradu, a drugi je dug 21,7 metara u mjestu Csikera – kazao je Gulyas i dodao da su tuneli zatvoreni.

U okviru borbe protiv ulaska neprijavljenih migranata Mađarska je podigla bodljikavu ogradu i angažirala policiju i vojsku na svojim granicama. U tim mjerama je podržavaju i partneri iz Višegradske četvorke, odnosno Češka, Slovačka i Poljska.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79